hvordan du bruker kakao nibs

hvordan bruke kakao nibs

Kakao -nibber er små biter av stekt og skrellet kakao som kan brukes på forskjellige måter i matlaging. I tillegg til å være deilig, er de også rike på næringsstoffer og kan gi flere helsemessige fordeler. I denne artikkelen vil vi utforske noen måter å bruke kakao -nibber i oppskriftene dine og hvordan du får mest mulig ut av denne fantastiske ingrediensen.

Hva er kakao nibs?

kakao -nibber oppnås fra kakaofrø, som er gjæret, tørr og ristet. Etter denne prosessen fjernes skjellene og det som gjenstår er små sprø stykker av ren kakao. De har en intens og litt bitter smak, lik mørk sjokolade.

fordeler med kakao nibs

Kakao -nibber er en utmerket kilde til antioksidanter, fiber, mineraler og flavonoider. De er også rike på magnesium, jern og kalsium. I tillegg inneholder kakao-nibber teobromin, et stoff som kan bidra til å forbedre humøret og gi en følelse av velvære.

hvordan bruke kakao nibs

Det er flere måter å innlemme kakao -nibber i oppskriftene sine. Her er noen forslag:

 1. Tilsett kakao -nibber i smoothies og grønn juice for å gi et sprø og velsmakende berøring.
 2. Dryss kakaoprengene på friske frukt som jordbær, bananer og avokado, for å tilføre en ekstra smak og en sprø tekstur.
 3. Bruk kakao nibs som dekning for is, yoghurt og desserter. De tilfører et snev av mørk sjokolade og en interessant tekstur.
 4. Bland kakao -nibber i hjemmelagde granolabarer eller i blandinger av nøtter og tørket frukt for en sunn og velsmakende matbit.
 5. Prøv å legge til kakao -nibber i kaker, informasjonskapsler og brownies for et snev av intens sjokolade.
 6. Oppskrift: Banana smoothie med kakao nibs

  Her er en enkel og deilig oppskrift på banansmoothie med kakao nibs:

  1. Ingredienser:
   • 1 moden banan
   • 1 kopp mandelmelk (eller annen vegetabilsk melk etter eget valg)
   • 1 ss kakao nibs
   • 1 ts honning eller annet naturlig søtningsmiddel (valgfritt)
  2. Forberedelse:
   • I en blender, slå banan, mandelmelk og honning til en homogen blanding.
   • Hell smoothien i et glass og tilsett kakao -nibber på toppen.
   • Bland lett og server umiddelbart.

   Cocoa Nibs er et flott alternativ for de som leter etter et sunnere alternativ til konvensjonell sjokolade. I tillegg til å være allsidige og velsmakende, gir de flere helsemessige fordeler. Prøv å innlemme kakaobber i oppskriftene dine og nyt all smak og ernæring!

Scroll to Top