Hvordan bruke ren kontakt

Hvordan bruke ren kontakt: Essential Tips and Information

Når det gjelder rengjøring og hygiene, er det viktig å ikke glemme å ta vare på gjenstandene vi bruker daglig, som kontaktene våre. Kontakter kan akkumulere skitt, bakterier og andre mikroorganismer over tid, noe som kan forårsake irritasjon og øyeinfeksjoner. Derfor er det viktig å vite hvordan du bruker ren kontakt riktig.

Hva er ren kontakt?

Ren kontakt er et produkt som er spesielt utviklet for rengjøring og desinfiserende kontaktlinser. Det hjelper med å fjerne avfall, proteiner og bakterier som samler seg i linser, og sikrer et tydeligere og sunnere syn.

Trinn for trinn for å bruke ren kontakt:

 1. Vask hendene: Før du håndterer kontaktlinser, er det viktig å vaske hendene grundig med såpe og vann. Dette unngår overføring av skitt og bakterier til linsene.
 2. Fjern linser: Fjern øyekontaktlinser nøye, etter produsentens instruksjoner.
 3. Sett linsene i saken: Plasser hvert objektiv i sitt respektive kontaktlinseromsrom.
 4. Skyll linsen: Skyll linsen med en saltoppløsning eller ren kontakt for å fjerne rester og skitt. ​​
 5. Rengjør linsene: Bruk noen få dråper av den rene kontakten til håndflaten og gni forsiktig hver linse med pekefingeren, og lag sirkulære bevegelser.
 6. Skyll igjen: Skyll objektiv med saltoppløsning for å fjerne den rene kontakten og eventuell gjenværende rest.
 7. Desinfekt linsen: Plasser linsen i saken og legg til produsentens anbefalte desinfeksjonsløsning. Forsikre deg om at linsene er helt nedsenket i løsningen.
 8. Bløt linsen: Soak linsene i desinfeksjonsløsningen for tiden som er angitt av produsenten. Dette sikrer eliminering av bakterier og andre mikroorganismer.
 9. Skyll før du bruker: før du plasserer linsene i øyet igjen, skyll dem med saltvann for å fjerne rester fra desinfeksjonsløsningen.
 10. Plasser linsen i øynene: Med rene hender, legg linsen i øynene etter produsentens instruksjoner.
 11. Tilleggstips:

  I tillegg til å følge trinn for trinn ovenfor, er det viktig å huske noen ekstra tips for å sikre riktig bruk av rengjøringskontakt:

  • Bruk aldri tappevann: Tappevann kan inneholde bakterier og andre mikroorganismer som kan forårsake øyeinfeksjoner. Bruk alltid dine egne løsninger for å rengjøre og desinfisere kontaktlinser.
  • Del ikke linsesaken: Hver person må ha sin egen kontaktlinser for å forhindre kryssforurensning.
  • Følg produsentens instruksjoner: Hver merkevare -merkevare kan ha spesifikke rengjørings- og desinfeksjonsanbefalinger. Les produsentens instruksjoner nøye og følg dem riktig.
  • Bytt ut saken regelmessig: Kontaktlinsesak akkumulerer også skitt og bakterier over tid. Bytt ut den regelmessig, i henhold til produsentens anbefalinger.

  Nå som du vet hvordan du bruker ren kontakt riktig, husk å følge disse retningslinjene for å holde kontaktlinsene dine rene og øynene sunne. Riktig hygiene er viktig for å unngå øyeproblemer og sikre en klar og behagelig utsikt.

Scroll to Top