Hvordan bruke palmeolje i fisk

hvordan du bruker palmeolje i fisk

Dendê Olive Oil er en mye brukt ingrediens i brasiliansk mat, spesielt i nordøst. Det er kjent for sin slående smak og intense farge som gir et spesielt preg på oppvasken. En av de mest tradisjonelle måtene å bruke palmeolje på er i tilberedning av fisk. I denne bloggen vil vi lære deg hvordan du bruker denne ingrediensen deilig og får mest mulig ut av sin unike smak.

Fiskoppskrift med palmeolje

For å tilberede en fisk med palmeolje, trenger du følgende ingredienser:

 • 1 kg fiskefilet (det kan være tilapia, bass, gull, blant andre)
 • 2 ss palmeolje
 • 1 hakket medium løk
 • 2 hakket hvitløksfedd
 • 1 hakket rød pepper
 • 1 hakkede tomater
 • koriander etter smak
 • Salt og pepper etter smak

For å tilberede fisken med palmeolje, følg trinnene nedenfor:

 1. Krydre fiskefiletene med salt og pepper etter smak.
 2. I en stekepanne, varm palmeoljen.
 3. Tilsett løk, hvitløk, paprika og hakkede tomater. Sauter i noen minutter.
 4. Tilsett fiskefiletene og la koke i omtrent 5 minutter på hver side, eller til de er gyldne.
 5. Avslutt med hakket koriander på toppen.
 6. Server fisken med palmeolje akkompagnert av hvit ris og en salat etter eget valg. Den unike smaken av palmeolje vil fremheve smaken av fisk, noe som gjør den enda mer velsmakende.

  Fordeler med palmeolje

  Dendê olivenolje gir ikke bare smak til oppvasken, men gir også helsemessige fordeler. Den er rik på vitamin E, som har antioksidantegenskaper og hjelper til med å beskytte celler mot frie radikaler. I tillegg er palmeolje også en kilde til essensielle fettsyrer, for eksempel Omega-6 og Omega-9, som er viktige for riktig funksjon av kroppen.

  Det er viktig å merke seg at forbruket av palmeolje skal være moderat, da det er kalori og kan øke kolesterolnivået. Derfor anbefales det å bruke den i moderasjon og kombinere det med et balansert kosthold.

  Prøv å bruke palmeolje i tilberedningen av fisk og oppdag all smak og aroma den kan gi. Nyt denne delikatessen av brasiliansk mat og overraske deg selv med resultatene!

Scroll to Top