Hvordan bruke orbital slipemaskin

hvordan du bruker orbital slipemaskin

Orbital slipemaskin er et veldig nyttig verktøy for å gjøre sliping av tre, metall og til og med plastoverflater. Den har en sirkulær og vibrasjonsbevegelse, som gir en mer ensartet og jevn finish. I denne artikkelen vil vi lære deg trinn for trinn hvordan du bruker den orbitale slipemaskinen.

Trinn 1: Velg høyre sandpapir

Før du begynner å bruke orbital slipemaskin, er det viktig å velge riktig sandpapir for arbeidet som vil bli gjort. Det er forskjellige typer sandpapir, for eksempel tykt korn for materialfjerning, middels korn for utjevning og tynt korn for etterbehandling. Sjekk også om sandpapiret er kompatibelt med orbital slipemaskin.

Trinn 2: Forbered overflaten

Før du begynner å slipe, må du sørge for at overflaten som skal bearbeides er ren og fri for rester. Fjern negler, skruer eller et hvilket som helst objekt som kan skade sandpapir eller slipemaskin.

Trinn 3: Sett sandpapiret på slipsen

Med det sandede sandpapiret, legg det ved foten av orbitalslipingen, og sørg for at den er godt fast. Noen modeller har et borrelås fikseringssystem, mens andre bruker stifter eller klipp. Følg produsentens instruksjoner for å sikre riktig fiksering.

Trinn 4: Slå på slipsen

Før du begynner å slipe, må du sørge for at slipemaskinen er av. Slå den deretter på og hold fast med begge hender, en i hvert grep. Hold føttene borte fra skrivebordet for å unngå ulykker.

Trinn 5: Sand slipingen

Med slipemaskinen tilkoblet, plasser den på overflaten for å bli slipt og bevege den jevnt og konstant. Unngå å trykke på slipsen for mye, da dette kan skade overflaten. Husk å følge retningen på trefibrene hvis det slip tre.

Trinn 6: Rengjør overflaten

Etter å ha fullført sliping, slå av slipsen og rengjør overflaten med en fuktig klut for å fjerne pulveret og avfallet som genereres av prosessen. Forsikre deg om at overflaten er helt tørr før du bruker noen form for finish.

Nå som du har lært hvordan du bruker den orbitale slipemaskinen riktig, kan du dra nytte av dette verktøyet for å gjøre sliping lettere og få en profesjonell finish på overflatene dine.

Scroll to Top