Hvordan bruke kjeveortopedisk elastisk

hvordan du bruker kjeveortopedisk elastisk

Hvis du gjennomgår kjeveortopedisk behandling, er du sannsynligvis at kjeveortopeden din sannsynligvis vil anbefale bruk av kjeveortopedisk elastikk. Disse små elastikkene spiller en viktig rolle i justering av tenner og bittjustering. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du kan bruke kjeveortopedisk elastikk og hvilken omsorg som skal tas.

Hva er kjeveortopedisk elastikk?

Ortodontisk elastikk er små gummielastikk som brukes i forbindelse med faste kjeveortopediske apparater. De er ansvarlige for å bruke spesifikke krefter på tennene, hjelpe til med bevegelse og korrekt justering.

Hvordan sette ortodontisk elastikk?

Før du legger elastikkene, er det viktig å vaske hendene grundig for å unngå noen form for forurensning. Følg deretter trinnene nedenfor:

 1. Hold elastikken med pekefingrene og tommelen;
 2. Strekk elastisk til den har en riktig spenning;
 3. Monter elastikken i de kjeveortopediske enhetene, etter instruksjonene fra din kjeveortoped;
 4. Kontroller at elastikken er godt plassert og ikke vridd;
 5. Gjenta prosessen for andre elastikker om nødvendig.
 6. Husk å følge kjeveortopedens retningslinjer angående mengden elastikk som skal brukes og på tidspunktet for daglig bruk.

  Bry du deg når du bruker kjeveortopedisk elastikk

  For å sikre suksessen med kjeveortopedisk behandling, er det viktig å passe på når du bruker elastikk:

  • Bruk elastikk som anvist: Slå kjeveortopedens instruksjoner om daglig brukstid og riktig måte å sette dem på;
  • Bytt elastikk regelmessig: De kan miste elastisiteten over tid, så det er viktig å erstatte dem i henhold til kjeveortopedens anbefalinger;
  • Hold en god oral hygiene: pensle tennene etter hvert måltid og bruk floss daglig for å forhindre akkumulering av bakterieplate;
  • Unngå klissete og harde matvarer: Visse matvarer kan skade kjeveortopedisk elastikk, så unngå å konsumere mat som tyggegummi, karameller og popcorn;
  • Ikke fjern elastikk uten autorisasjon: Bare kjeveortopeden din skal fjerne elastikkene, så unngå å gjøre dette på egen hånd.

  Husk at hvert tilfelle er unikt, og kjeveortopeden din er den mest passende personen som veileder deg om riktig bruk av kjeveortopedisk elastikk. Følg alle anbefalingene dine og oppretthold oppfølging av konsultasjoner for å sikre suksessen med behandlingen.

  Vi håper denne artikkelen har avklart spørsmålene dine om hvordan du bruker kjeveortopedisk elastikk. Hvis du har flere spørsmål, må du huske å konsultere kjeveortopeden.

Scroll to Top