Hvordan bruke ernæringsgjær

hvordan bruke ernæringsgjær

Ernæringsgjær er en allsidig og sunn ingrediens som kan brukes i forskjellige oppskrifter. I tillegg til å tilsette en deilig smak til oppvasken, er den også rik på essensielle næringsstoffer, for eksempel b -kompleks vitaminer, proteiner og fibre.

Hva er ernæringsgjær?

Ernæringsgjær, også kjent som inaktiv ølgjær, er en type gjær som dyrkes i sukkerrør eller Beethrobe. Det går gjennom en prosess med tørking og inaktivering, noe som betyr at den ikke er i stand til å gjære eller vokse.

Selv om det ligner på gjæren som brukes i fremstilling av brød og øl, produseres næringsgjær spesielt for konsum og har en mykere og søtere smak.

Hvordan bruke ernæringsgjær i matlaging?

Ernæringsgjær kan brukes på forskjellige måter i matlaging. Her er noen forslag:

 1. Dryss på popcorn: Bytt smør og salt med næringsgjær for å gi en ekstra og næringsrik smak til popcornet ditt.
 2. Tilsett sauser og kremer: Ernæringsgjær kan brukes til å gi en fyldigere smak til sauser og kremer, for eksempel hvit saus og vegansk ostesaus.
 3. Sesongsalater og grønnsaker: Dryss litt næringsgjær på salater, bakte eller braiserte grønnsaker for å gi et snev av smak og næringsstoffer.
 4. Forbered ost Vegansk: Ernæringsgjær er en nøkkelingrediens for å tilberede vegansk ost, da det hjelper til med å skape en smak som ligner på tradisjonell ost.
 5. Økningspasta og risottoer: Legg næringsgjær til pasta, risottoer og andre retter for å gi en ekstra smak og et snev av farger.
 6. Fordeler med ernæring gjær

  Ernæringsgjær gir flere helsemessige fordeler. I tillegg til å være en utmerket kilde til B -kompleks vitaminer, som er essensielle for nervesystemfunksjon og energiproduksjon, er den også rik på proteiner av høy kvalitet og fiber.

  I tillegg er ernæringsgjær naturlig glutenfri, noe som gjør det til et trygt alternativ for personer med glutenintoleranse eller følsomhet.

  Endelige betraktninger

  Ernæringsgjær er en allsidig og sunn ingrediens som kan brukes på forskjellige måter i matlaging. I tillegg til å legge smak og næringsstoffer til oppvasken, gir det også helsemessige fordeler. Prøv å innlemme ernæringsgjær i oppskriftene dine og oppdag nye smaker og teksturer!

Scroll to Top