Hvordan bruke det doble stetoskopet

hvordan du bruker det doble stetoskopet

Dobbeltstetoskop er et viktig verktøy for helsepersonell som leger og sykepleiere. Det er vant til å glede de indre lydene av kroppen, for eksempel hjerteslag, pustelyder og tarmstøy. I denne artikkelen vil vi forklare trinn for trinn hvordan du bruker det doble stetoskopet riktig.

Trinn 1: Forberedelse

Før du begynner å bruke det doble stetoskopet, er det viktig å forberede miljøet. Forsikre deg om at stedet er stille og uten ytre lyder som kan forstyrre auskultasjonen. Sanitiser også hendene og legg engangshansker om nødvendig.

Trinn 2: Posisjonering

For å bruke det doble stestoskopet riktig, er det viktig å plassere delene riktig. Plasser hodetelefonene i ørene, og juster dem for å gjøre dem komfortable. Hold deretter stetoskopstangen med den ene hånden og plasserer endene av det hørte over kroppsregionen som ønsker å auscult.

Trinn 3: Audulping

auscultation med det doble stetoskopet kan utføres i forskjellige regioner av kroppen, avhengig av målet med eksamen. For eksempel, for å auskultat hjerteslag, plasserer du overskriften over brystet, nær hjertet. For å varsle pustelydene, plasserer du det hørte over brystregionen.

Trykk lett på høringen mot huden, og sikrer god kontakt. Følg med for lydene som vil bli overført av hodetelefonene. Det er viktig å ha tålmodighet og fokus for å identifisere de indre lydene i kroppen.

Trinn 4: Merknader

Under auskultasjon anbefales det å lage notater om de lyttede lydene. Dette hjelper med diagnose og overvåking av pasienten. Registrer hjerteslag, pustelyder og all annen støy eller endringer som er identifisert.

Trinn 5: Rengjøring og lagring

Etter bruk er det viktig å rengjøre det doble stetoskopet riktig. Bruk en myk og fuktet klut med 70% alkohol for å rengjøre brikkene, inkludert hodetelefoner og hodetelefonen. Unngå å dykke stetoskopet i vann eller bruk aggressive kjemikalier.

Etter rengjøring, oppbevar stetoskopet på et passende sted, beskyttet mot støv og fuktighet. Kontroller regelmessig forholdene til stetoskopet og erstatt de slitte delene om nødvendig.

Kort sagt er det doble stetoskopet et uunnværlig verktøy for helsepersonell. Etter de riktige trinnene for forberedelse, posisjonering, auscultation, notater, rengjøring og lagring, er det mulig å bruke stetoskopet effektivt og trygt, og bidra til presis diagnose og riktig omsorg for pasienter.

Scroll to Top