Hvor mye er minstelønnen

Hvor mye er minstelønnen verdt?

Minimumslønnen er et spørsmål av stor betydning for arbeidere og økonomien i et land. Det representerer minimumsverdien som en arbeidstaker må motta per måned for å imøtekomme hans grunnleggende behov. I Brasil er minstelønnen definert av den føderale regjeringen og gjennomgår årlige justeringer.

Minimumslønn omjustering

Minimumstiljustering er basert på flere faktorer, for eksempel perioden inflasjon og veksten i økonomien. Generelt søker regjeringen å sikre at beløpet på minstelønnen er tilstrekkelig til å garantere det grunnleggende levebrødet for arbeideren og hans familie.

Gjeldende minstelønnsverdi

For øyeblikket er minstelønnsverdien i Brasil $ 1100,00. Denne verdien trådte i kraft fra januar 2021, etter en justering på 5,26% sammenlignet med den forrige verdien.

virkningen av minstelønnen på økonomien

Minimumslønnen har en betydelig innvirkning på et lands økonomi. Når verdien blir justert, påvirker det ikke bare arbeidere som mottar minstelønn, men også andre arbeidere, siden mange selskaper bruker minstelønnen som en henvisning til å definere sine ansattes lønn.

I tillegg kan det å øke minstelønnen stimulere forbruket ettersom arbeidere vil ha mer penger å bruke. Dette kan øke forskjellige sektorer i økonomien, for eksempel handel og tjenester.

 1. Fordelene med minstelønn
 2. Utfordringer med minstelønn
 3. Sammenligning med andre land
 4. land
  minstelønnsverdi
  Brasil r $ 1100,00 USA $ 7,25 per time Storbritannia £ 8,91 per time

  Kilde: føderal regjering

  Utvalgt utdrag: Minimumslønnen er minimumsbeløpet som en arbeidstaker må motta per måned for å imøtekomme hans grunnleggende behov.