Hvor mange verdensmesterskap har Palmeiras

Hvor mange verdener har Palmeiras?

Palmeiras er en av de mest tradisjonelle klubbene i brasiliansk fotball og har en historie rik på prestasjoner. Blant titlene som er mest ettertraktet av fotballklubber er klubbens verdensmesterskap, som samler de kontinentale mesterne i hver region i verden.

Palmeiras Club World Cup

Så langt har Palmeiras bare vunnet en verdenstittel. Det var i 1951, da klubben vant Rio International Cup, betraktet embryoet i klubbens verdensmesterskap. På den tiden ble konkurransen deltatt av store europeiske og søramerikanske klubber.

Palmeiras, da kjent som Palmeiras da FPF, møtte Juventus fra Italia i finalen. Etter en 2-2 trekning i normal tid, vant Verdon 1-0 i forlengelse, med Ademir de Menezes mål, og ble verdensmester.

Andre internasjonale prestasjoner

I tillegg til verdens tittelen fra 1951, har Palmeiras også andre internasjonale prestasjoner i læreplanen. Klubben har allerede vunnet Copa Libertadores de America, ansett som hovedklubbkonkurransen i Sør -Amerika to ganger: i 1999 og 2020.

Med disse prestasjonene hadde Palmeiras også muligheten til å spille klubbens verdensmesterskap ved andre anledninger. I 1999 nådde klubben finalen, men ble beseiret av Manchester United i England. Allerede i 2020 ble Palmeiras eliminert i semifinalen av Tigers, fra Mexico.

  1. 1951 – Rio International Cup (Club World Cup)
  2. 1999 – Copa Libertadores da America
  3. 2020 – Copa Libertadores de America
  4. Selv om den bare har vunnet en verdenstittel, er Palmeiras en av de mest seirende klubbene i brasiliansk fotball, med flere nasjonale og statlige titler i sin historie.

    Det er viktig å merke seg at klubbens verdensmesterskap har gjennomgått endringer gjennom årene og for tiden har deltakelse fra syv klubber, inkludert UEFA Champions League -mester og Copa Libertadores Champion of America.

    Palmeiras leter fortsatt etter flere internasjonale titler og kanskje en annen verdenstittel for galleriet sitt.

Scroll to Top