Hvor mange verdensmesterskap har kvinnelig Brasil

Hvor mange verdensmesterskap har kvinnelig Brasil?

Kvinnefotball har fått mer og mer prominens og anerkjennelse over hele verden. Og Brasil, kjent for sin tradisjon i menns fotball, har også en suksesshistorie i kvinners fotball. Men hvor mange verdensmesterskap Brasil vant i kvinnefotball?

History of Women’s Football in Brasil

Kvinnefotball i Brasil begynte på 1940 -tallet, men møtte mange utfordringer og fordommer gjennom årene. Først i 1983 begynte den brasilianske fotballforbundet (CBF) å offisielt anerkjenne kvinnefotball i landet.

Siden den gang har det brasilianske kvinnelaget oppnådd viktige resultater i internasjonale konkurranser, som America Women’s Cup og Pan American Games. Men den største prestasjonen så langt er det kvinnelige verdensmesterskapet.

kvinnelig verdensmesterskap

Det kvinnelige verdensmesterskapet er den viktigste kvinnenes fotballturnering over hele verden. Konkurransen er organisert av FIFA og skjer hvert fjerde år. Den første utgaven av det kvinnelige verdensmesterskapet ble holdt i 1991 i Kina, og har siden vært en milepæl for kvinnefotball.

Brasil har en fremtredende historie på det kvinnelige verdensmesterskapet, med jevn deltakelse og gode kampanjer. Det brasilianske kvinnelaget har ankommet finaler og semifinale, men har ennå ikke vunnet tittelen.

Brasils deltakelse ved Woments World Cup

Brasil har deltatt i alle utgaver av det kvinnelige verdensmesterskapet siden 1991. Nedenfor er stedene oppnådd av det brasilianske laget i hver utgave:

 1. 1991 – Runner -up
 2. 1995 – Fjerdeplass
 3. 1999 – Runner -up
 4. 2003 – Runner -up
 5. 2007 – Runner -up
 6. 2011 – Runner -up
 7. 2015 – Åttende slutt
 8. 2019 – Åttende åttende
 9. Som vi kan se, har Brasil kommet i seks finaler i Women’s World Cup, men har ennå ikke klart å vinne tittelen. Det brasilianske kvinnelige teamet er anerkjent for sitt talent og dyktighet, og fortsetter på jakt etter Dreamed Trophy.

  Future of Women’s Football in Brasil

  Kvinnefotball i Brasil har utviklet seg betydelig de siste årene, med flere investeringer, synlighet og støtte. Forventningen er at det brasilianske kvinnelige teamet vil fortsette å vokse og skille seg ut i internasjonale konkurranser.

  I tillegg er det viktig å understreke viktigheten av å verdsette og støtte kvinnefotball i alle dens kategorier, fra basen til profesjonelle. Utviklingen av kvinnefotball er grunnleggende for likestilling i idretten og for styrking av brasiliansk fotball som helhet.

  Derfor, selv uten å vinne et kvinnelig verdensmesterskap så langt, forblir Brasil en makt i kvinnefotball og har alt for å nå store gjerninger i fremtiden.

Scroll to Top