Hvor mange verdener har Barcelona

Hvor mange verdener har Barcelona?

Barcelona er en av de mest populære og vellykkede klubbene i verden, med en rik og prestasjonshistorie. Blant disse prestasjonene er verdensmestertitlene, som spilles blant vinnerne av de viktigste kontinentale konkurransene.

FIFA verdensmesterskap

Hoved World Club -turneringen er verdensmesterskapet i FIFA Club. Denne konkurransen ble opprettet i 2000 og erstattet den tidligere Intercontinental Cup. Barcelona har deltatt i turneringen ved noen anledninger og vunnet tittelen i to av dem.

2009: Den første verdenstittelen

Barcelona vant sin første verdenstittel i 2009 under De forente arabiske emirater. I finalen slo det katalanske teamet Argentinas Estudiantes 2-1, med mål fra Pedro og Lionel Messi.

2011: The Second World Title

To år senere, i 2011, vant Barcelona sin andre verdenstittel. Konkurransen ble holdt i Japan, og det spanske laget slo Santos, fra Brasil, 4-0, med mål fra Lionel Messi (2), Xavi og Cesc Fàbregas.

  1. 2009: Barcelona
  2. 2011: Barcelona
  3. I tillegg til disse titlene, var Barcelona også løper i 2006, da den tapte for Internacional, Brasil, i finalen.

    Det er bemerkelsesverdig at det er andre verdenskonkurranser av klubber, for eksempel Intercontinental Cup, som ble spilt mellom 1960 og 2004. I løpet av denne perioden vant Barcelona tittelen ved en anledning i 1992, da de vant Italias Sampdoria for 1 -0, med mål av Ronald Koeman.

    Oppsummert har Barcelona totalt 4 verdens titler, 2 blir vunnet i FIFA verdensmesterskap og 1 i den tidligere Intercontinental Cup.

    Jeg håper denne artikkelen har avklart spørsmålene dine om hvor mange verdener Barcelona har. Hvis du har flere spørsmål relatert til emnet, ikke nøl med å la dem være i kommentarene!

Scroll to Top