Hvor mange regioner Brasil er delt

Hvor mange regioner er Brasil delt?

Brasil er delt inn i fem regioner: Nord, nordøst, Midtvest, sørøst og sør.

Nord -region

Den nordlige regionen er sammensatt av delstatene Amazonas, Pará, Roraima, Amapá, Rondônia, Tocantins og Acre. Det er den største regionen innen territoriell utvidelse, med et stort mangfold av økosystemer, for eksempel Amazonas regnskog.

Nordøstregion

Nordøstregionen er dannet av delstatene Maranhão, Piauí, Ceará, Rio Grande Do Norte, Paraíba, Pernambuco, Alagoas, Sergipe og Bahia. Det er kjent for sine vakre strender, rik kultur og tropisk klima.

Midtvest -region

Midtvest -regionen er sammensatt av delstatene Mato Grosso, Mato Grosso Do Sul, Goiás og Federal District. Det er en region med stor landbruks- og husdyrproduksjon, i tillegg til å huse landets hovedstad, Brasilia.

sørøstregion

Sørøst -regionen er dannet av delstatene Sao Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais og Espírito Santo. Det er den mest folkerike og utviklede regionen i landet, og konsentrerer store bysentre, næringer og tjenester.

sørlige region

Den sørlige regionen er sammensatt av delstatene Paraná, Santa Catarina og Rio Grande Do Sul. Det er kjent for sine naturlige landskap, kaldere klima og sterk innflytelse fra europeisk kultur.

Disse fem regionene er delt i henhold til geografiske, økonomiske og kulturelle kriterier, og hver har unike egenskaper som bidrar til mangfoldet av Brasil som helhet.

Scroll to Top