Hvor mange prosesser Lula har

Hvor mange prosesser har Lula?

Tidligere president Luiz INICIO Lula da Silva er en kjent politisk skikkelse i Brasil. Imidlertid er det også kjent for å være involvert i forskjellige søksmål. I denne artikkelen vil vi ta opp hvor mange prosesser Lula har og hva de er.

rettslig saksbehandling som involverer Lula

lula står overfor forskjellige beskyldninger og rettslige forhandlinger, den mest kjente:

 1. Operation Lava Jet: Lula ble dømt i første omgang for passiv korrupsjon og hvitvasking av penger i saken om Guarujá Triplex. Denne domfellelsen ble bekreftet i andre instans og deretter annullert av Federal Supreme Court (STF). Imidlertid står den tidligere presidenten fremdeles overfor andre prosesser relatert til Lava Jato.
 2. Operasjon Zelotes: lula er en tiltalte i en prosess som undersøker påståtte uregelmessigheter ved kjøp av svenske jagerfly under regjeringen.
 3. Operasjon Janus: Lula er en tiltalte i en prosess som undersøker påståtte unødvendige fordeler mottatt fra Odebrecht Company i bytte mot fordeler for entreprenøren i utlandskontrakter.
 4. Andre prosesser

  I tillegg til prosessene som er nevnt ovenfor, står Lula også overfor andre beskyldninger og etterforskninger, for eksempel:

  • hindring av rettferdighet;
  • Mottak av bestikkelser;
  • påvirke menneskehandel;
  • blant andre.

  Det er viktig å merke seg at formodningen om uskyld er et grunnleggende lovprinsipp, og Lula venter fortsatt på dom i noen av disse prosessene.

  konklusjon

  Tidligere president Lula er involvert i forskjellige søksmål, den mest kjente for Operation Lava Jato, Operation Zelotes og Operation Janus. I tillegg til disse er det andre beskyldninger og etterforskning som pågår. Det er viktig å vente på at resultatet av disse prosessene trekker definitive konklusjoner om Lulas skyld eller uskyld.

  Referanser:

  1. Supreme Federal Court – Stf
  2. G1-Globo
Scroll to Top