Hvor mange Paulistas Sao Paulo har

Hvor mange Paulistas São Paulo har?

Staten São Paulo er den mest folkerike i Brasil, med en estimert befolkning på over 46 millioner innbyggere. Men hvor mange av disse regnes som Paulistas?

Definere hvem som er Paulista

For å svare på dette spørsmålet, er det viktig å forstå hvordan definisjonen av hvem som regnes som Paulista blir laget. I følge det brasilianske instituttet for geografi og statistikk (IBGE) regnes de som ble født i delstaten São Paulo eller som har en fast bolig i staten São Paulo.

Befolkningen i São Paulo

I følge IBGE -data, i 2020, hadde staten São Paulo en befolkning på omtrent 46 289 333 innbyggere. Denne befolkningen er distribuert i flere byer, og er hovedstaden, São Paulo, den mest folkerike i staten og landet.

Kjennetegn på Paulistas

Paulistas er kjent for sitt kulturelle og økonomiske mangfold. Staten São Paulo huser en stor mengde innvandrere fra forskjellige deler av Brasil og verden, noe som bidrar til den kulturelle rikdommen i regionen.

I tillegg er São Paulo et viktig økonomisk senter i landet, med en stor konsentrasjon av næringer, handler og tjenester. Dette tiltrekker mange mennesker som leter etter jobbmuligheter og bedre levekår.

konklusjon

Staten São Paulo har en stor og mangfoldig befolkning, med mer enn 46 millioner innbyggere. Denne befolkningen er sammensatt av Paulistas, som er de som er født eller er bosatt i staten. Det kulturelle og økonomiske mangfoldet i Paulistas bidrar til statens rikdom og gjør São Paulo til et unikt sted i Brasil.

Scroll to Top