Hvor mange mål Pelé har scoret i karrieren

Hvor mange mål hadde Pelé i karrieren?

Kongen av fotball, Edson Arantes Do Nascimento, bedre kjent som Pelé, regnes som en av de største spillerne gjennom tidene. I løpet av karrieren har han scoret et imponerende antall mål, og etablerer rekorder som fremdeles er æret til i dag.

Pelé -måloppføringer

Pelé har spilt profesjonelt i over to tiår, og forsvarte Santos Futebol Clube, New York Cosmos og det brasilianske laget. I løpet av denne perioden scoret han totalt 1281 mål i offisielle og vennlige spill.

Dette merket regnes som det største som noen gang er oppnådd av en fotballspiller gjennom historien. Pelé er den eneste spilleren som har overskredet 1000 målmerket i karrieren.

Detaljer om målene til Pelé

Pelés mål ble scoret i forskjellige konkurranser og turneringer over hele verden. Han scoret 643 mål i offisielle kamper for Santos, 77 mål for det brasilianske laget og 37 mål for New York Cosmos.

I tillegg scoret Pelé også mål i vennlige og uoffisielle spill, og løftet totalen til 1281 mål.

 1. Mål for Santos: 643 mål
 2. Mål for det brasilianske landslaget: 77 mål
 3. Mål for New York Cosmos: 37 mål
 4. Mål i vennlige og uoffisielle spill: 524 mål
 5. Legacy of Pelé

  Pelé scoret ikke bare mange mål, men har også vunnet mange titler gjennom hele karrieren. Han vant verdensmesterskapet tre ganger med det brasilianske laget (1958, 1962 og 1970) og vant flere nasjonale og internasjonale mesterskap med Santos.

  Hans evne, hastighet og raffinerte teknikk gjorde ham til en unik spiller og beundret av fans fra hele verden. Pelé er en ekte fotballlegende og arven hans lever fremdeles i dag.

  Jeg håper denne artikkelen har avklart hvor mange mål Pelé har gjort i karrieren og fremhevet viktigheten av denne store spilleren for verdensfotball.

Scroll to Top