Hvor mange mål har Pelé i karrieren

Hvor mange mål har Pelé i karrieren?

Kongen av fotball, Edson Arantes Do Nascimento, bedre kjent som Pelé, regnes som en av de største spillerne gjennom tidene. Karrieren hans var full av prestasjoner og poster, og en av de mest imponerende er antallet mål som er scoret gjennom hele banen hans.

I følge offisielle data har Pelé scoret totalt 1281 mål i sin profesjonelle karriere. Dette merket inkluderer offisielle og vennlige spill, både av Santos Futebol Clube og det brasilianske landslaget.

Det er viktig å merke seg at dette tallet kan variere avhengig av kilden som er konsultert, da det er uenighet om noen spill og konkurranser som anses som offisielle. De fleste poster peker imidlertid på 1281 målsmerket.

Pelé Records

Pelé har etablert flere poster gjennom hele karrieren. I tillegg til det imponerende antallet mål, vant han tre verdensmesterskap med det brasilianske landslaget (1958, 1962 og 1970) og ble valgt til den beste spilleren i verden tre ganger (1958, 1962 og 1970).

En annen bemerkelsesverdig rekord er at Pelé var den yngste spilleren som scoret et mål i et verdensmesterskap. Han var bare 17 år gammel og 239 dager da han scoret sitt første mål i en kamp mot Wales i 1958.

Pelé Legacy

Pelé etterlot ikke bare en arv fra prestasjoner og poster, men påvirket også generasjoner av spillere og fotballfans over hele verden. Hans dyktighet, teknikk og karisma gjorde ham til et sportsikon.

I tillegg skilte Pelé seg også utenfor åkrene, og var ambassadør for fotball og en talsmann for barns rettigheter og idrett som et sosialt inkluderingsverktøy.

  1. erobring av tre verdensmesterskap
  2. valgte den beste spilleren i verden tre ganger
  3. Registrering av karrieremål
  4. yngre spiller for å score et mål i et verdensmesterskap
  5. Innflytelse og arv i verdensfotball
  6. Kort sagt, Pelé har scoret totalt 1281 mål i karrieren, etablert flere rekorder og etterlatt en ubestridelig arv i fotball. Hans evne og prestasjoner gjør ham til en ikonisk og inspirerende figur for spillere og fotballfans over hele verden.

Scroll to Top