Hvor mange land har planeten Jorden

Hvor mange land har planeten Jorden?

Planet Earth er hjemmet til et stort mangfold av nasjoner og kulturer. Men har du noen gang lurt på hvor mange land det er i verden? I denne artikkelen vil vi utforske dette problemet og oppdage det nøyaktige antallet land på planeten vår.

Definere et land

Før vi svarer på spørsmålet, er det viktig å forstå hvordan et land er definert. Generelt er et land en politisk og geografisk avgrenset enhet, med en suveren regjering og internasjonalt anerkjent. Imidlertid er det noen unntak og territorielle tvister som kan komplisere denne definisjonen.

Antall land i verden

I følge FN er det for tiden 195 anerkjente land i verden. Imidlertid kan dette antallet variere avhengig av hvordan forskjellige organisasjoner og regjeringer definerer et land.

 1. Afrika: 54 land
 2. Amerika: 35 land
 3. Asia: 48 land
 4. Europa: 44 land
 5. Oceania: 14 land
 6. I tillegg til disse, er det også ikke -autonome territorier og omstridte regioner som ikke regnes som uavhengige land.

  nysgjerrigheter om land

  Her er noen interessante nysgjerrigheter om land rundt om i verden:

  • Vatikanet er det minste landet i verden, med et område på bare 0,44 km².
  • Russland er det største landet i området, og dekker mer enn 17 millioner km².
  • Brasil er det femte største landet i område og befolkning.
  • Kina er det mest folkerike landet, med over 1,4 milliarder innbyggere.
  • Maldivene er det laveste landet i verden, med en gjennomsnittlig høyde på bare 1,5 meter over havet.

  konklusjon

  Selv om det nøyaktige antallet land kan variere avhengig av definisjonen som brukes, er det for øyeblikket omtrent 195 anerkjente land i verden. Hvert land har sin egen unike kultur, historie og egenskaper, noe som gjør planeten vår til et fascinerende sted å utforske.

  Vi håper denne artikkelen svarte på spørsmålet ditt om hvor mange land det er på planeten Jorden. Hvis du har flere spørsmål eller nysgjerrigheter, ikke nøl med å undersøke mer om det.

Scroll to Top