Hvor mange innbyggere har staten Minas Gerais

Hvor mange innbyggere har staten Minas Gerais?

Minas Gerais, en av de største statene i Brasil, er kjent for sin rike historie, kultur og naturlige skjønnhet. Med en territoriell forlengelse på omtrent 586 528 km², huser staten en betydelig befolkning.

Befolkning av Minas Gerais

I henhold til de siste dataene fra Brazilian Institute of Geography and Statistics (IBGE), er den estimerte befolkningen i Minas Gerais omtrent 21.292.666 innbyggere. Dette tallet setter staten som det nest mest folkerike i Brasil, bak bare São Paulo.

Befolkningsfordeling

Befolkningen i Minas Gerais er distribuert i sine 853 kommuner. Statshovedstaden, Belo Horizonte, er den mest folkerike byen, med rundt 2,5 millioner innbyggere. I tillegg inkluderer andre viktige byer Uberlândia, Contagem, Juiz de Fora og Betim.

utfordringer og muligheter

Den store befolkningen i Minas Gerais bringer med seg utfordringer og muligheter for staten. På den ene siden er det behov for investeringer i infrastruktur, helse, utdanning og sikkerhet for å imøtekomme kravene til en stadig voksende befolkning.

På den annen side representerer også mangfoldet og mengden av innbyggere et betydelig økonomisk potensial. Minas Gerais er kjent for sin produksjon av malmer, kaffe, melk, kjøtt, blant andre produkter. I tillegg er turisme også en viktig inntektskilde for staten, spesielt historiske byer som Ouro Preto, Tiradentes og Diamantina.

konklusjon

Minas Gerais har en betydelig befolkning som bidrar til statens kulturelle og økonomiske rikdom. Med utfordringer som skal møtes og muligheter som skal utforskes, spiller befolkningen i Minas Gerais en nøkkelrolle i utvikling og vekst i staten.

Scroll to Top