Hvor lenge å rengjøre navnet i serasa

Hvor lang tid tar det å rengjøre navnet i Serasa?

Å ha navnet negativt i Serasa er en situasjon som kan gi mye bekymring og økonomiske vanskeligheter. Mange lurer på hvor lang tid det tar å rengjøre navnet og har en sjanse til å ha kreditt i markedet.

Hva er serasa?

Serasa er et kredittanalyseselskap som samler informasjon om forbrukernes økonomiske historie. Når en person slutter å betale gjeld, kan navnet deres være negativt i Serasa, noe som gjør det vanskelig å få kreditt ved finansinstitusjoner og butikker.

Hvordan rense navnet i Serasa?

Det er noen måter å rense navnet i Serasa. Den første av disse er å betale gjelden over. Etter betaling må kreditorselskapet informere Serasa om at gjelden ble avgjort, og skyldnerens navn vil bli hentet fra standardregisteret.

Et annet alternativ er å forhandle om gjelden direkte med kreditorselskapet. Det er ofte mulig å skaffe rabatter og spesielle betingelser for å betale ned gjelden. Etter betaling må selskapet også informere Serasa om at gjelden ble regulert.

I tillegg er det viktig å huske at i henhold til den positive registerloven, fra 2020, vil forbrukerens betalingshistorie også bli vurdert for kredittanalyse. Det vil si at hvis du har en god historie med betalinger, kan dette hjelpe deg med å rengjøre navnet ditt i Serasa raskere.

Hvor lang tid tar det å rengjøre navnet i Serasa?

Tiden som kreves for å rengjøre navnet i Serasa kan variere i henhold til hvert tilfelle. Etter betaling av gjelden har kreditorselskapet opptil 5 virkedager for å informere Serasa om at gjelden ble betalt. Fra det øyeblikket har Serasa opptil 5 virkedager for å fjerne skyldnerens navn fra standardregisteret.

Det er imidlertid viktig å understreke at tiden for navnet å være helt rent kan være høyere. Dette fordi, selv etter navnet på standardregisteret, kan noen finansinstitusjoner og butikker ta litt tid å oppdatere databasene sine og betrakte forbrukeren som i stand til å få kreditt igjen.

konklusjon

Rengjøring av navnet i Serasa er en prosess som krever tålmodighet og økonomisk organisering. Det er viktig å betale gjeld på restanser og forhandle med kredittbedrifter for å regulere situasjonen. Tiden som kreves for at navnet skal være helt rent kan variere, men det er viktig å opprettholde en god betalingshistorie for å gjøre det lettere å få kreditt i fremtiden.

Scroll to Top