Hvilket kontinent ligger Brasil

Brasil: Et land som ligger på det søramerikanske kontinentet

Brasil er et land med kontinentale dimensjoner, som ligger på det søramerikanske kontinentet. Med et område på omtrent 8,5 millioner kvadratkilometer, er Brasil det femte største landet i verden i territoriell forlengelse.

Geografisk plassering av Brasil

Brasil ligger i den østlige delen av Sør -Amerika, og grenser til alle søramerikanske land bortsett fra Chile og Ecuador. Mot nord blir landet badet av Atlanterhavet, mens de sørlige grenser til Uruguay, Argentina og Paraguay. Mot vest grenser Brasil Border Bolivia, Peru, Colombia, Venezuela, Guyana, Surinam og French Guyana.

Geografiske egenskaper ved Brasil

Brasiliansk territorium er preget av et stort geografisk mangfold. Landet har en enorm kystkyst, med paradisiacale strender og et rikt marint biologisk mangfold. I tillegg huser Brasil den største tropiske skogen i verden, Amazonas, som regnes som en naturarv av global betydning.

I sentrum av landet finner vi det sentrale platået, der hovedstaden Brasilia ligger. Denne regionen er preget av omfattende cerrado -områder og pantanalen, et av de største oversvømte områdene i verden. Allerede i Sør har vi Pampas -regionen, kjent for sine enorme sletter og storfeavl.

nysgjerrigheter om Brasil

  1. Brasil er det eneste portugisiske talende landet i Amerika.
  2. Landet har et av de største etniske mangfoldene i verden, resultatet av miscegenation mellom urfolk, europeere, afrikanere og asiater.
  3. Brasil er kjent for sin lidenskap for fotball, og er landet som mest vant verdensmesterskapet.
  4. Amazonas regnskog huser et stort utvalg av plante- og dyrearter, mange av dem fremdeles ukjente for vitenskap.
  5. Kristus forløseren, som ligger i Rio de Janeiro, er et av de syv underverkene i den moderne verden.
  6. konklusjon

    Brasil er et land med kontinentale dimensjoner, som ligger på det søramerikanske kontinentet. Med et rikt geografisk og kulturelt mangfold, gleder landet besøkende fra hele verden. Enten for sine vakre strender, den frodige Amazonas regnskog eller animasjonen til det brasilianske folket, er Brasil et reisemål som det er verdt å vite.

Scroll to Top