Hvilket år har huden sluttet å spille

Hvilket år sluttet Pelé å spille?

Pelé, av mange ansett for å være den største fotballspilleren gjennom tidene, avsluttet sin karriere som profesjonell spiller i 1977. Født 23. oktober 1940 hadde Edson Arantes Do Nascimento, bedre kjent som Pelé, en karriere strålende som det varte i mer enn to tiår.

Pelés karriere

Pelé begynte sin karriere på Santos Futebol Clube, hvor han spilte fra 1956 til 1974. I løpet av denne perioden vant han mange titler, inkludert ti mesterskap i Paulista, seks Brasil Cups, to Libertating Cups of America og to interklubiske verdener.

I tillegg til suksessen hans på Santos, representerte Pelé også det brasilianske laget i fire verdensmesterskap, og vant tittelen i tre av dem (1958, 1962 og 1970). Han scoret totalt 77 mål på 92 kamper for landslaget.

slutten av karrieren

The Last Club of Pelé som spiller var New York Cosmos i USA. Han spilte for Cosmos fra 1975 til 1977, og hjalp til med å popularisere fotball i USA og avslutte sin karriere med stil.

Pelé trakk seg offisielt fra fotball 1. oktober 1977, i en alder av 36 år. Til tross for at han avsluttet karrieren som spiller, forble han involvert i sporten som ambassadør og innflytelsesrik skikkelse i fotballverdenen.

Pelé Legacy

Pelés arv går utover titler og poster. Han er anerkjent for sin tekniske ferdighet, spillvisjon og evnen til å score fantastiske mål. Pelé er også et symbol på enhet og fred, etter å ha blitt utnevnt til FN -ambassadør og mottatt flere priser og utmerkelser gjennom hele livet.

For øyeblikket regnes Pelé som en levende legende om fotball, og hans innflytelse på sport er ubestridelig. Din karriere og prestasjoner fortsetter å inspirere generasjoner av spillere og fotballfans over hele verden.

Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/pel%C3%A9

Scroll to Top