Hvilken dag er Carnival 2023

Hvilken dag er Carnival 2023?

Carnival er en av de mest etterlengtede partiene i året, med mye glede, musikk og åpenbaring. Men vet du hva karnevalsdatoen vil være i 2023? I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om det!

karnevalsdato 2023

Carnival er en mobilfest, det vil si datoen varierer hvert år. I 2023 blir karnevalet feiret 27. februar, som er Carnival tirsdag. Imidlertid begynner feiringen før, forrige lørdag, kjent som “Carnival Saturday”.

Hvordan er datoen for karnevalet?

Karnevaldatoen bestemmes av påsken, som igjen beregnes basert på månekalenderen. Påsken feires den første søndagen etter den første fullmånen som oppstår etter fallet Equinox på den sørlige halvkule (vårjevndøgn på den nordlige halvkule).

Etter å ha satt påskedato, skal Carnival oppstå 47 dager før påskedag. Dermed er karneval tirsdag alltid 46 dager før påsken.

Hvordan feires karneval?

Carnival er et populært parti som involverer parader av Samba -skoler, gateblokker, baller og fester over hele landet. Hver region i Brasil har sine egne tradisjoner og egenskaper i feiringen av karneval.

I Rio de Janeiro er for eksempel Samba -skolen parader i Marquês de Sapucaí et av høydepunktene på partiet. Allerede i Salvador, Bahia, er Carnival preget av elektriske trios og gateblokker.

I tillegg er Carnival også kjent for sine tradisjonelle maskerte, fargerike fantasier, marsjer og Sambas-Plot. Det er et parti som feirer den brasilianske kulturen og mangfoldet av det brasilianske folket.

konklusjon

Carnival er en livlig og energiliv part som tiltrekker turister fra hele verden. I 2023 blir karnevalet feiret 27. februar, men feiringen starter før, på Carnival lørdag. Kos deg med denne festen for å ha det gøy, danse og få mest mulig ut av det!

Scroll to Top