Hva er verdensmesterskapet

Hva er verdensmesterskapet?

VM er en av de mest etterlengtede sportsbegivenhetene i verden. Hvert fjerde år samles lag fra forskjellige land for å konkurrere om tittelen verdensmester. Åpningen av verdensmesterskapet er alltid et spennende øyeblikk, preget av grandiose seremonier og tilstedeværelsen av store fotballpersonligheter.

Dato for verdensmesterskapet

Datoen for å åpne verdensmesterskapet varierer med hver utgave av turneringen. FIFA, enheten som er ansvarlig for å organisere arrangementet, definerer kalenderen i henhold til flere faktorer, for eksempel tilgjengeligheten av stadioner og spillprogrammering. Vanligvis skjer åpningen noen dager før spillens start.

Neste verdensmesterskap

Det neste verdensmesterskapet skal etter planen skje i 2022 på Qatar. Åpningen av turneringen er planlagt til 21. november 2022. Det vil være første gang verdensmesterskapet blir holdt på slutten av året, på grunn av høye sommertemperaturer i vertslandet.

åpningsseremoni

Verdensmesterskapets åpningsseremoni er et eget opptog. Generelt har den kulturelle forestillinger, musikalske show og tilstedeværelse av kjendiser. I tillegg er det vanlig å utføre et åpningsspill, som markerer den offisielle starten på turneringen.

 1. Åpning av verdensmesterskapet
 2. Åpningsseremoni
 3. Åpningsdato
 4. utgave
  år
  Beading Country
  åpningsdato
  VM 2018 2018 Russland 14. juni 2018 VM 2014 2014 Brasil 12. juni 2014 VM 2010 2010 Sør -Afrika 11. juni 2010

  Lær mer om verdensmesterskapet

  Kilde: Fifa

  Å se åpningen av verdensmesterskapet er en unik opplevelse for fotballfans. Spenningen ved å se lagene komme inn i feltet, de nasjonale salmene blir sunget og forventning til begynnelsen av spill er noe som markerer minnet om alle som følger turneringen.

  I tillegg til å åpne, forbeholder verdensmesterskapet mange andre spennende øyeblikk, for eksempel avgjørende spill, heftige tvister og overraskelser som kan skje gjennom hele turneringen. Det er en begivenhet som samler millioner av mennesker rundt om i verden, forent av lidenskapen for fotball.

  Vi håper denne artikkelen har avklart tvil om åpningen av verdensmesterskapet. Følg med for nyhetene og ikke gå glipp av noen detaljer om denne flotte sportsbegivenheten!

Scroll to Top