Hva er størrelsen på kvikksølv

Merkurstørrelse

Merkur er den minste planeten i solsystemet vårt, med en størrelse som kan sammenlignes med månen. I denne artikkelen vil vi utforske mer om størrelsen på denne fascinerende planeten.

Størrelse og dimensjoner

Merkur har en ekvatorial diameter på omtrent 4 879 kilometer. Dette gjør det til den minste planeten til solsystemet når det gjelder størrelse. Sammenlignet med jorden, er kvikksølv omtrent en tredjedel av størrelsen på planeten vår.

I tillegg har kvikksølv en mye mindre masse sammenlignet med jorden. Massen er omtrent 0,055 ganger jordens masse. Dette betyr at kvikksølv er mye mindre tett enn jorden.

sammensetning

Merkur er hovedsakelig sammensatt av bergarter og metaller. Skorpen er hovedsakelig sammensatt av silikater, mens kjernen hovedsakelig er sammensatt av jern og nikkel. Denne unike komposisjonen gir Merkur et grått og steinete utseende.

nysgjerrigheter om størrelsen på kvikksølv

 1. Mercury er den nærmeste planeten til solen, noe som betyr at den er utsatt for høye temperaturer. På grunn av sin lille størrelse kan den imidlertid ikke beholde varme så vel som større planeter som jord.
 2. På grunn av sin størrelse og nærhet til solen, har Mercury en veldig rask bane. Ett år i kvikksølv varer bare rundt 88 terrestriske dager.
 3. Mercury har ingen betydelig atmosfære, noe som betyr at den ikke har noen beskyttelse mot intens solstråling. Dette bidrar også til de høye temperaturene på overflaten på dagtid.
 4. karakteristisk
  verdi
  ekvatorial diameter 4.879 kilometer masse 0,055 ganger jordens masse komposisjon bergarter og metaller

  Kort sagt, kvikksølv er den minste planeten i solsystemet, med en ekvatorial diameter på omtrent 4.879 kilometer. Sammensetningen er hovedsakelig fra bergarter og metaller, og massen er omtrent 0,055 ganger jordens masse. Til tross for sin lille størrelse, har Mercury fascinerende egenskaper som gjør det til et interessant studieobjekt for forskere.

  Kilde: NASA – National Aeronautics and Space Administration

Scroll to Top