Hva er størrelsen på Jupiter

Hva er Jupiters størrelse?

Jupiter, den største planeten i solsystemet vårt, er en gassformig gigant med en imponerende størrelse. I denne artikkelen vil vi i detalj utforske dimensjonene til denne fascinerende planeten.

Jupiter -størrelse og diameter

Jupiters ekvatorialdiameter er omtrent 143 000 kilometer, noe som gjør den til den største planeten i solsystemet vårt. For å få en ide, er dette omtrent 11 ganger jordens diameter! Den polare diameteren er litt mindre, med omtrent 133 000 kilometer.

Jupiter -sammensetning og struktur

Jupiter er hovedsakelig sammensatt av hydrogen og helium, med funksjoner i andre elementer. Atmosfæren er sammensatt av skyer av gass og voldelige stormer, for eksempel den berømte store røde flekken.

Innvendig har Jupiter en steinete og metallisk kjerne, pakket av lag med metallisk hydrogen og helium. Denne komplekse indre strukturen bidrar til størrelsen og massen på planeten.

nysgjerrigheter om Jupiters størrelse

 1. Jupiter er så flott at den kan huse alle de andre planetene i solsystemet i deg.
 2. Størrelsen er så imponerende at han har en sterk gravitasjonsinnflytelse på de andre himmellegemene rundt seg.
 3. Jupiter har mer enn 70 kjente måner, hvorav noen er større enn hele planeter.
 4. bilder av Jupiter

  Her er noen imponerende bilder av Jupiter:


  bilde av jupiter
  Bilde av Jupiter fanget av romfartsonden Juno.

  konklusjon

  Jupiter er en gigantisk planet på alle måter. Den imponerende størrelsen og den komplekse strukturen gjør det til et fascinerende objekt av studier for astronomer og forskere. Vi håper denne artikkelen har bidratt til å svare på spørsmålet ditt om størrelsen på Jupiter.

Scroll to Top