Hva er ferien i juni 2023

Ferien i juni 2023

I juni 2023 er en av de mest etterlengtede høytidene av brasilianere corpus Christi . Denne datoen feires av den katolske kirken og regnes som en nasjonal høytid i Brasil.

Corpus Christi feires alltid torsdag etter Holy Trinity Sunday, som igjen forekommer på søndagen i pinsen. I 2023 faller denne datoen 15. juni.

Opprinnelse og betydning av Corpus Christi

Corpus Christi er en religiøs fest som feirer Jesu Kristi nærvær i eukaristien, Kristi sakrament og blod. Denne feiringen har sin opprinnelse i det trettende århundre, i byen Liège, Belgia, og ble innstiftet av pave Urban IV i 1264.

Begrepet “Corpus Christi” kommer fra latin og betyr “Kristi legeme”. Under dette partiet holdes det en prosesjon der det velsignede sakramentet blir tatt av gatene, og blir ledsaget av de troende i en handling av tilbedelse og hengivenhet.

Hvordan feires Corpus Christi i Brasil?

I Brasil feires Corpus Christi på en spesiell måte i flere byer. En av de mest kjente tradisjonene er å lage de berømte fargede sagflisteppene, som er montert på gatene der prosesjonen vil passere.

I tillegg holder kirker vanligvis høytidelige masser og de trofaste deltar i prosesjonen, etter banen der teppene er plassert. Det er et øyeblikk av tro og hengivenhet, der katolikker uttrykker sin tro på Jesu virkelige nærvær i eukaristien.

 1. Fargerike sagfliste tepper
 2. Høytidelige masser
 3. Prosesjon
 4. by
  tilstand
  høydepunkt
  Ouro Preto Minas Gerais sagfliste tepper slott Holy Spirit prosesjon med floats olinda Pernambuco Blomstertepper

  I tillegg til religiøse feiringer, er Corpus Christi Holiday også en mulighet for mange mennesker til å ta seg tid til å hvile, reise eller nyte fritiden med familie og venner.

  Det er viktig å huske at på grunn av ferienes religiøse natur kan noen kommersielle aktiviteter og tjenester ha forskjellige åpningstider eller til og med er stengt den dagen.

  sjekk ut hele kalenderen på 2023 Holidays

  Kilde: calendr.com

Scroll to Top