Hva er det største landet i verden

Hva er det største landet i verden?

Når vi snakker om det største landet i verden, kan det hende at mange mennesker tenker umiddelbart i Russland. Og faktisk er Russland det største landet når det gjelder territorielt område, og okkuperer rundt 17,1 millioner kvadratkilometer. Imidlertid, hvis vi vurderer befolkningen, er Kina det mest folkerike landet, med mer enn 1,4 milliarder innbyggere.

Russland og dens enorme territorielle forlengelse

Russland er et land som ligger i Nord -Eurasia, som strekker seg med to kontinenter: Europa og Asia. Med et så stort område dekker Russland et stort mangfold av landskap, fra de enorme steppene i Sibir til Kaukasusfjellene og Taiga -skogene.

I tillegg grenser Russland flere land, inkludert Kina, Mongolia, Kasakhstan, Hviterussland, Ukraina, Polen, Finland, Norge og Estland.

Kina og dens gigantiske befolkning

Kina er på sin side det mest folkerike landet i verden, med over 1,4 milliarder innbyggere. Kina ligger i Øst -Asia, og har en gammel kultur og en rik historie. I tillegg er landet kjent for sin raskt voksende økonomi og sin globale innflytelse.

Kina har også et stort geografisk mangfold, med fjell, sletter, ørkener og en omfattende kyst. Hovedstaden er Beijing, og andre viktige byer inkluderer Shanghai, Guangzhou og Hong Kong.

 1. Russland
 2. Kina
 3. land
  areal (km²)
  befolkning
  Russland 17.098.242 146.599.183 Kina 9.596.961 1.409.517.397

  Som vi kan se i tabellen over, er Russland det største landet når det gjelder område, mens Kina er det største når det gjelder befolkning.

  kilde

  https://www.worldometers.info/world-population/china-population/