Hva er det mest brukte feminine navnet i Brasil

Hva er det mest brukte feminine navnet i Brasil?

Når det gjelder kvinnelige navn, er Brasil et land med et stort kulturelt mangfold, som gjenspeiler mangfoldet av navn som brukes av mennesker. Noen navn er imidlertid mer populære enn andre og ender opp med å skille seg ut i statistikk.

De mest populære kvinnelige navnene i Brasil

I følge data fra Brazilian Institute of Geography and Statistics (IBGE) er det mest brukte kvinnelige navnet i Brasil Maria . Dette navnet er av hebraisk opprinnelse og betyr “suveren dame” eller “seer”.

Maria er et veldig nåværende navn i brasiliansk kultur, og blir brukt som fornavn og andre navn. I tillegg er det flere variasjoner og kombinasjoner med andre navn, for eksempel Maria Clara, Maria Eduarda, Maria Luiza, blant andre.

I tillegg til Maria, er andre populære kvinnelige navn i Brasil:

 1. ana
 2. Joana
 3. Carla
 4. Juliana
 5. Camila
 6. Kulturens og religionens innflytelse på kvinnelige navn

  Valget av kvinnelige navn i Brasil er påvirket av flere faktorer, for eksempel kultur, religion og til og med trender i tiden. Navn på religiøs opprinnelse, som Maria og Ana, er veldig vanlige på grunn av den sterke tilstedeværelsen av katolisisme i landet.

  I tillegg kan karakterer fra såpeopera, filmer og kjendiser også påvirke valget av kvinnelige navn. For eksempel ble navnet Clara mer populært etter at karakteren Clara, spilt av skuespilleren Bianca Bin, i såpeoperaen “The Other Side of Paradise”.

  Det er viktig å merke seg at valget av navn er en personlig beslutning og hver familie har sine egne preferanser og betydninger tilskrevet navnene. Det viktige er at det valgte navnet gir mening og representerer personen som bærer det godt.

  nysgjerrigheter på kvinnelige navn

  I tillegg til de mest populære navnene, er det noen interessante nysgjerrigheter om kvinnelige navn i Brasil. For eksempel visste du at:

  • Navnet Maria er så populært at det er flere variasjoner og kombinasjoner med andre navn, for eksempel Maria Clara, Maria Eduarda, Maria Luiza, blant andre.
  • Navnet ana er av hebraisk opprinnelse og betyr “full av nåde”.
  • Navnet Carla er av germansk opprinnelse og betyr “sterk kvinne”.
  • Navnet Juliana er en kvinnelig variant av navnet Julius og betyr “ung” eller “full av ungdom”.
  • Navnet Camila er av latin opprinnelse og betyr “Messenger” eller “den som er perfekt”.

  Dette er bare noen nysgjerrigheter om kvinnelige navn i Brasil. Hvert navn har en unik historie og mening, noe som gjør hver person spesiell og unik.

  Jeg håper du likte å vite litt mer om de mest brukte kvinnelige navnene i Brasil. Hvis du tenker på å velge et navn til datteren din, husk å vurdere betydningen og lyden av navnet, og er et navn som gleder alle i familien.

Scroll to Top