Hva er den største ørkenen i verden

Hva er den største ørkenen i verden?

Har du noen gang lurt på hva som er den største ørkenen i verden? Mange mennesker tror kanskje det er Sahara, men faktisk er den største ørkenen i verden Antarktis.

Antarktis: Den største ørkenen i verden

Antarktis regnes som den største ørkenen i verden på grunn av dets lave nedbør og snø. Til tross for at han er kjent som et isdekket kontinent, er Antarktis en ørken, ettersom mengden nedbør er ekstremt lav.

Med et område på omtrent 14 millioner kvadratkilometer, er Antarktis større enn Sahara, som er omtrent 9 millioner kvadratkilometer.

Antarktiske egenskaper

Antarktis er et ekstremt kaldt sted, med temperaturer som kan nå -89,2 ° C. I tillegg er det et sted som er vanskelig å få tilgang til, med lite vegetasjon og dyreliv.

Til tross for ugunstige forhold, er Antarktis ekstremt viktig for vitenskapelig forskning og klima- og miljømessige studier. Mange ekspedisjoner utføres i regionen for å samle inn data og gjennomføre studier om virkningen av klimaendringer.

nysgjerrighet:

Visste du at Antarktis er det eneste kontinentet som ikke har noen innfødt befolkning? Bare forskere og forskere bor midlertidig regionen.

 1. Antarktis
 2. Sahara
 3. ørken
  areal (km²)
  Antarctica 14.000.000 saara 9 000 000

  Lær mer om Antarctica

  Kilde: Brazilian Antarctic Institute