Hva er den mest like planeten som jorden

Hva er den mest like planeten med Jorden?

Har du noen gang lurt på hvilken planet som er mest som Jorden? I denne bloggen vil vi utforske dette fascinerende spørsmålet og finne ut hvilken planet som mest sannsynlig er hjemmet vårt.

Solsystemplaneter

Solsystemet består av åtte planeter: Merkur, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptune. Hver av disse planetene har unike egenskaper, men i dag vil vi fokusere på å finne den som ligner jorden mer.

Venus: The Infernal Planet

Venus kalles ofte jordens “bror”, ettersom den har lignende størrelse og komposisjon. Imidlertid er Venus et ekstremt fiendtlig sted, med en tett atmosfære som hovedsakelig er sammensatt av karbondioksid og temperaturer som kan nå 470 ° C. I tillegg er atmosfæretrykket omtrent 90 ganger større enn jorden, noe som gjør livet umulig slik vi kjenner det.

Mars: The Red Planet

Mars er en annen planet ofte sammenlignet med jorden. Den har en tynn atmosfære som hovedsakelig er sammensatt av karbondioksid og ekstreme temperaturer. Likevel har Mars egenskaper som kan være lik jorden, for eksempel fjell, daler og polare hubcaps. I tillegg er det bevis på at flytende vann allerede har eksistert på overflaten, noe som øker håpet om å finne fortid eller nåværende livstegn.

 1. kepler-452b: Den fjerne fetteren
 2. I tillegg til planetene til solsystemet, ser astronomer også etter eksoplaneter, som er planeter som går i bane over solen vår. En av de mest lovende eksoplaneter er Kepler-452B, oppdaget av NASAs Kepler-oppdrag. Den er omtrent 60% større enn jorden og går i bane rundt en stjerne som ligner på solen. I tillegg er den lokalisert i den så kalt “beboelige sonen”, der forholdene kan være egnet for eksistensen av flytende vann og muligens liv. P >

  planet
  størrelse
  atmosfære
  temperatur
  Livsmulighet
  Venus Ligner på jorden Tett og giftig 470 ° C usannsynlig Mars mindre enn jorden tynn og rik på karbondioksid -87 ° C til -5 ° C Mulig kepler-452b 60% høyere enn jorden Ukjent Ukjent Mulig

  Selv om Venus og Mars er de nærmeste planetene til jorden når det gjelder størrelse og sammensetning, har ingen av dem de nødvendige forholdene for eksistensen av livet slik vi kjenner det. På den annen side er Kepler-452B en eksoplanet som gir håp om å finne et miljø som ligner på vårt.

  Avslutningsvis, selv om ingen planet er nøyaktig den samme som Jorden, er Kepler-452B den som ligner mest på størrelse og plassering i den beboelige sonen. Imidlertid er det fortsatt mye å oppdage og utforskes i det enorme universet, og hvem vet hvilke hemmeligheter han fremdeles holder på planeter som ligner på våre.

Scroll to Top