Hva er Carnival Day i 2023

Carnival Day i 2023

Carnival er en av de mest populære partiene i Brasil og er kjent for sine livlige farger, Samba -skoleparader, gateblokker og mye animasjon. Hvert år forbereder millioner mennesker seg til å feire denne langvarige festligheten. Men vet du hva karnevalsdagen vil være i 2023? La oss finne ut av det!

Karnevalsdato i 2023

Carnival er en mobilfest, det vil si at datoen varierer i henhold til året. Det feires alltid 40 dager før påsken, som igjen bestemmes av månekalenderen. I 2023 blir påsken feiret 9. april, så Carnival vil finne sted 40 dager tidligere, dvs. 26. februar

Hvordan bestemmes karnevalsdatoen?

Karnevalsdato bestemmes av den katolske kirkenes liturgiske kalender. Det er direkte relatert til påskedato, som igjen beregnes basert på månesyklusen. Påsken feires den første søndagen etter den første fullmånen som oppstår etter vårjevndøgn på den nordlige halvkule.

Etter å ha bestemt påskedatoen, er det mulig å beregne datoen for karnevalet. Som nevnt tidligere forekommer Carnival alltid 40 dager før påske, og markerer begynnelsen av fasten, refleksjonsperiode og forberedelser til Holy Week.

nysgjerrighet:

Karneval er et parti som har forskjellige tradisjoner og skikker rundt om i verden. I noen land, som Brasil, feires det med parader av Samba -skoler og gateblokker. Allerede andre steder, som Venezia, Italia, fantaserer folk med forseggjorte masker og deltar i maskeradeballer.

  1. Brasil
  2. Italia
  3. Frankrike
  4. USA
  5. Portugal
  6. land
    tradisjon
    Brasil Parader av Samba -skoler og gateblokker Italia Masquerade -baller i Venezia Frankrike fint karneval USA Mardi Gras i New Orleans Portugal Caretos de Podence

Scroll to Top