Hva er betydningen av det brasilianske flagget

Betydningen av det brasilianske flagget

Det brasilianske flagget er et av de viktigste nasjonale symbolene i landet. Den har en rik og symbolikkbetydning, som representerer historien, kulturen og verdiene til det brasilianske folket.

FLAGSFLAGER

Det brasilianske flagget består av tre hovedfarger: grønn, gul og blå. Hver av disse fargene har en spesifikk betydning.

Grønt representerer skogene og skogene i Brasil, som symboliserer landets naturlige rikdom. Gult representerer mineralrikdom, som gull, som ble funnet i det brasilianske territoriet. Blå representerer himmelen og elvene, som representerer storheten og skjønnheten i brasiliansk natur.

elementene i flagget

Det brasilianske flagget har noen elementer som også har viktige betydninger. De er:

  • Stjernen: Flagget har en stjerne i sentrum, som representerer staten Rio de Janeiro, der uavhengigheten til Brasil ble forkynt.
  • Mottoet: Under stjernen er det et spor med uttrykket “Order and Progress”, som er landets motto. Dette mottoet representerer søket etter et organisert og kontinuerlig utviklingssamfunn.
  • Den blå sirkelen: Rundt stjernen og mottoet er det en blå sirkel som representerer himmelen og foreningen av brasilianske stater.

flaggets historie

Det brasilianske flagget har gjennomgått noen modifikasjoner gjennom historien. Den nåværende versjonen ble adoptert i 1889 etter propublikkens proklamasjon. Før det hadde Brasil et flagg med imperiets våpenskjold.

Siden den gang har det brasilianske flagget blitt et nasjonalt symbol og er til stede forskjellige steder, for eksempel skoler, offentlige bygninger og sportsbegivenheter.

konklusjon

Det brasilianske flagget er et viktig symbol som representerer identiteten og verdiene til det brasilianske folket. Farger og elementer har betydninger som refererer til natur, historie og forening av landet. Det er et symbol på stolthet og tilhører alle brasilianere.

Scroll to Top