For en dag vil karnevalet falle

Hvilken dag vil karnevalet falle?

Carnival er en av de mest etterlengtede partiene i året, både i Brasil og i andre land rundt om i verden. Det er et øyeblikk av glede, morsomt og mye glede. Men vet du hvilken dag karnevalet vil falle?

Carnival har ingen fast dato da det er basert på månekalenderen. Det skjer alltid 40 dager før påsken, som igjen feires den første søndagen etter den første fullmånen som oppstår etter høstjevndøgn på den sørlige halvkule.

For å lette organiseringen av partier og parader, feires Carnival på forskjellige datoer, avhengig av år og regionen. I Brasil, for eksempel, oppstår karneval vanligvis mellom februar og mars.

karnevalkalender

For å vite hvilken dag karneval vil falle i et gitt år, må du konsultere kalenderen. Nedenfor finner du et bord med karnevaldatoer de kommende årene:

år
karnevalsdato
2022 28. februar 2023 20. februar 2024 12. februar

Det er viktig å understreke at disse datoene kan variere etter region og lokale tradisjoner. Derfor er det alltid godt å være klar over hendelsene og informasjonen som kommuniserer og Samba -skoler.

nysgjerrigheter om karneval

Karneval er et parti fullt av nysgjerrigheter og tradisjoner. Her er litt interessant informasjon om denne feiringen:

  1. Carnival er et parti som stammer fra det gamle Hellas, hvor det ble feiret til ære for guden Dionysus.
  2. I Brasil er karneval en blanding av afrikanske, urfolk og europeiske påvirkninger.
  3. Rio de Janeiro er kjent for å ha en av de mest kjente karnevalene i verden, med sine Samba -skoleparader i Marquês de Sapucaí.
  4. I Salvador, Bahia, er Carnival preget av de elektriske triene og gateblokkene.
  5. I noen byer i Brasil, som Olinda og Recife, er Carnival kjent for sine gigantiske dukker og Frevos.
  6. Dette er bare noen nysgjerrigheter om karneval. Dette livlige og fargerike partiet har mye mer å utforskes og oppdages.

Scroll to Top