For en dag som avslutter karnevalet

hvilken dag som karnevalet er over?

Carnival er en av de mest populære partiene i Brasil, kjent for sine Samba -skoleparader, gateblokker og mye animasjon. Men vet du nøyaktig når Carnival slutter?

Carnival er en mobilfest, det vil si at datoen varierer i henhold til året. Det skjer alltid 40 dager før påsken, som igjen bestemmes av månekalenderen. Derfor kan karnevalsdatoen variere mellom februar og mars.

Generelt starter Carnival på lørdag og slutter på tirsdag, kjent som “Fat tirsdag”. Etter Carnival tirsdag har vi den såkalte “Ash Wednesday”, som markerer begynnelsen på fasten, 40 dager med forberedelser til påske.

For å vite nøyaktig når Carnival ender i et gitt år, må du konsultere månekalenderen og beregne de 40 dagene før påsken. Dette er den mest nøyaktige måten å bestemme lukkedatoen for karnevalet.

nysgjerrigheter om karneval

Karneval er et parti fullt av tradisjoner og nysgjerrigheter. Her er noen av dem:

  1. Karneval feires i flere land rundt om i verden, hver med sine egne tradisjoner og egenskaper.
  2. I Brasil er Carnival en nasjonal høytid i noen byer, som Rio de Janeiro og Salvador.
  3. Samba -skoleparader er et av høydepunktene i det brasilianske karnevalet, med sine store allegorier og luksuriøse fantasier.
  4. Gateblokker er også veldig populære, og samler tusenvis av mennesker på utendørs fester.
  5. Venezia -karnevalet i Italia er kjent for sine forseggjorte masker og tidskostymer.
  6. konklusjon

    Carnival er et livlig parti full av tradisjoner, som markerer slutten av ferieperioden og begynnelsen på fasten. Datoen varierer hvert år, men skjer alltid 40 dager før påske. Det er en mulighet til å feire, ha det gøy og kjenne forskjellige kulturer rundt om i verden.

    Jeg håper denne artikkelen har avklart tvilen din om når Carnival slutter. Kos deg med denne etterlengtede festen og ha det gøy med ansvar!

Scroll to Top