Da mannen til dronning Elizabeth gikk bort

Når døde dronning Elizabeths mann?

9. april 2021 døde prins Philip, ektemann til dronning Elizabeth II, i en alder av 99 år. Hans død ble kunngjort av Buckingham Palace og genererte stor oppstyr ikke bare i Storbritannia, men rundt om i verden.

et liv dedikert til tjenesten

Prince Philip ble født 10. juni 1921 på øya Corfu, Hellas. Han giftet seg med den daværende prinsessen Elizabeth 20. november 1947, og hadde sammen fire barn: Charles, Anne, Andrew og Edward.

Under sin lange regjering spilte prins Philip en nøkkelrolle som en konsort av dronning Elizabeth II. Han fulgte monarken på en rekke offisielle turer, som representerte den britiske kronen ved arrangementer og seremonier rundt om i verden.

En arv av dedikasjon og engasjement

Prince Philip var også kjent for sitt arbeid i forskjellige veldedighetsorganisasjoner og hans interesse for miljøspørsmål. Han grunnla Duke of Edinburgh Award, som oppfordrer unge til å utvikle ferdigheter og delta i samfunnsaktiviteter.

I tillegg var Prince Philip en forsvarer av naturvern og ledet organisasjonen WWF (World Wide Fund for Nature) i mange år. Hans dedikasjon til sosiale og miljømessige årsaker etterlot en varig arv.

  1. En lojal og elsket partner
  2. En dedikert far og bestefar
  3. En respektert leder
  4. Prince Philip vil bli husket som en lojal og elsket partner av dronning Elizabeth II, som en dedikert far og bestefar og som en respektert leder i sin rolle som konsort. Hans død markerer slutten på en tid, men arven hans vil forbli i live i Storbritannias og verdenes historie.

    hvile i fred, prins Philip.

    kilde