Da graffiti dukket opp i Brasil

Når dukket graffiti opp i Brasil?

Graffiti er en form for kunstnerisk uttrykk som dukket opp i gatene og ble populær over hele verden. I Brasil begynte denne formen for urban kunst på midten av 1970 -tallet, i perioden med militært diktatur.

Den historiske konteksten

På slutten av 1960 -tallet og begynnelsen av 1970 -tallet levde Brasil et øyeblikk av politisk undertrykkelse og kulturell sensur. I dette scenariet fremsto graffiti som en form for protest og motstand, slik at kunstnere kunne uttrykke sine ideer og kritikk fritt og anonymt.

pionerene av graffiti i Brasil

De første brasilianske graffitikunstnerne dukket opp i São Paulo og Rio de Janeiro. I São Paulo betraktet figuren til Alex Vallauri, som en av pionerene til graffiti i landet. I Rio de Janeiro var navn som Anarchia Boladona og Binho Ribeiro grunnleggende for formidlingen av denne formen for kunst.

utvidelsen av graffiti av Brasil

Fra 1980 -tallet begynte graffiti å spre seg gjennom andre brasilianske byer, som Belo Horizonte, Salvador, Porto Alegre og Recife. Gjennom årene har graffiti fått anerkjennelse og rom, og slutter bare å bli sett på som hærverk og bli betraktet som en form for legitimt kunstnerisk uttrykk.

graffiti som en form for sosial transformasjon

Graffiti i Brasil er ikke bare begrenset til kunstnerisk uttrykk, men har også en viktig rolle i sosial transformasjon. Mange prosjekter og initiativer bruker graffiti som et sosialt inkluderingsverktøy, og tilbyr muligheter for unge kunstnere og revitaliserer byområder.

 1. Sosiale prosjekter som bruker graffiti som et inkluderingsverktøy;
 2. Viktigheten av graffiti i valoriseringen av urban kultur;
 3. Graffiti som en form for politisk og sosialt uttrykk;
 4. Utfordringene som graffitikunstnere står overfor i Brasil;
 5. Anerkjennelse av graffiti som kunst;
 6. artist
  by
  stil
  Osgemeans Sao Paulo Figur aldri Sao Paulo abstrakt pixote Rio de Janeiro realisme mager Belo Horizonte geometrisk

Scroll to Top