Da basketball ble opprettet

Når ble basketball opprettet?

Basketball er en av de mest populære idrettene i verden, men vet du når og hvordan den ble skapt? I denne artikkelen vil vi utforske basketballens historie og finne ut hvordan denne sporten har blitt så populær.

Opprinnelsen til basketball

Basketball ble opprettet i 1891 av den kanadiske kroppsøvingsprofessoren James Naismith. Naismith lette etter en fysisk aktivitet for studentene sine om vinteren, da friluftsliv var begrenset. Han ønsket å lage et spill som var mindre voldelig enn fotball og kunne spilles på et lukket rom.

Naismith utviklet et sett med enkle regler og hang to ferskenkurver i endene av treningsstudioet. Målet med spillet var å lansere en fotball på en av kurvene, og scoret poeng for laget. Dermed ble basketball født.

Popularisering av basketball

Til å begynne med ble basketball bare spilt på skoler og universiteter i USA og Canada. Imidlertid spredte sporten seg snart og fikk popularitet over hele verden. I 1932 ble basketball inkludert som en olympisk idrett ved Los Angeles -OL.

NBA (National Basketball Association) ble grunnlagt i 1946 og ble den viktigste profesjonelle basketballligaen i USA. NBA tiltrakk seg noen av de beste spillerne i verden og hjalp til med å popularisere sporten videre.

utviklingen av basketball

Gjennom årene har basketball gjennomgått flere endringer og utvikling. Reglene ble raffinert, domstolene ble standardisert og spillet ble raskere og atletisk. Innføringen av trepunktskastingen og opprettelsen av den frie bevegelseslinjen var noen av de viktigste endringene.

I tillegg har basketball blitt en global idrett, med spillere fra hele verden som konkurrerer i store internasjonale ligaer og turneringer. NBA har blitt en virkelig internasjonal liga, med spillere fra forskjellige land som bringer sine unike ferdigheter og stiler.

 1. Basketball ved OL
 2. Basketball på NBA
 3. Basketballregler
 4. Kjente basketballspillere
 5. spiller
  land
  team
  Michael Jordan USA Chicago Bulls LeBron James USA Los Angeles Lakers Kobe Bryant USA Los Angeles Lakers

  Jeg håper denne artikkelen var med på å svare på spørsmålet ditt om når basketball ble opprettet. Basketball er en spennende og full historie, og fortsetter å utvikle seg og glede fans over hele verden.

Scroll to Top